24 de locuitori din Sectorul 6 au rămas peste noapte fără locurile de parcare. Primăria susţine că un dezvoltator imobiliar e proprietarul terenului.

329

Locuitorii unui bloc de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 17 susţin că primăria i-a rugat să îşi mute maşinile de pe locurile de parcare pe care ei le au închiriate de la ADP Sector 6 de mai bine de 10 ani. Motivul? Terenul pe care până acum existau 24 de locuri de parcare ar fi fost obţinut de un dezvoltator imobiliar, SC REZIDENT SUPORT SRL, care vrea să construiască alături un bloc cu opt etaje (S+P+8 E).

Oamenii sunt indignaţi pentru că nu îşi explică cum terenul exploatat până acum de către ADP Sector 6 ca bun public a devenit între timp o proprietate privată. Mai exact, susţin aceştia, potrivit unui extras de carte funciară pentru informare, noul proprietar deţine „din acte 1.307 mp” şi din suprafaţa „măsurată 1.436 mp”. Locatarii spun că tocmai această diferenţă de 129 mp reprezintă suprafaţa în posesia căreia a intrat dezvoltatorul imobiliar și pe care se aflau cele 24 de locuri de parcare.

„Practic, dezvoltatorul ne-a anunţat că acest teren îi aparţine lui şi ne-am trezit cu un protocol pus pe geamul maşinii, un protocol încheiat între Administraţia Domeniului Public Sector 6 şi acest dezvoltator prin care ne oferă locuri de parcare pe o perioadă de şase luni, spunând că acest teren este al lui. Acest teren nu are cum să fie al lui atât timp cât eu am un contract cu ADP, un contract care a fost înnoit de 10 ani, timp în care am plătit taxă. În acest contract scrie clar că ADP este administratorul domeniului public. Prin urmare, acest teren face parte din domeniul public. Nu ştim cum a ajuns în domeniul privat şi nu ştim ce a stat în spatele documentelor prin care acest dezvoltator şi-a intabulat dreptul de proprietate pe aceste locuri de parcare. Dezvoltatorul imobiliar, în acte a cumpărat 1.307 mp pe care urma să facă o construcţie. Cred că mai avea nevoie de nişte metri de teren şi astfel a încheiat un proces de vecinătate cu ADP pentru a obţine PUD şi PUZ. Doar aşa putea să-l obţină”, a declarat pentru G4Media.ro, Arabela Piscociu, preşedinta asociaţiei de proprietari.

Citește și: Închirierea sălilor de sport din Sectorul 6, de 6-7 ori mai scumpă. Primăria distruge sportul

Într-un răspuns remis la solicitarea G4Media.ro, Primăria Sectorului 6 spune că, de curând, „proprietarul terenului din Bd. Iuliu Maniu 15 H (SC REZIDENT BSUPORT SRL) s-a prezentat la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Locală Sector 6 cu actele de proprietate asupra terenului, generând astfel anularea contractelor pentru cele 23 de locurilor de parcare. Ele au fost alocate legal, în 2008, cu toate avizele conforme.”

Mai mult decât atât, tot primăria susţine că, pentru ca proprietarii să nu rămână fără locuri de parcare, între ADP Sector 6 şi proprietarul terenului a fost încheiat un protocol prin care toate cele 24 locuri de parcare afectate să fie relocate în parcarea subterană a unui imobil învecinat (care aparţine aceluiaşi proprietar, printr-o altă firmă), gratuit, pe o perioadă de 6 luni, până la data de 1 aprilie 2020. „Timp în care ADP va face toate demersurile necesare pentru amenajarea de locuri de parcare pe domeniul public pentru cele 24 autovehicule. Contractele de atribuire a acelor locuri de parcare au fost prelungite, conform legii, prin plata aferentă locului de parcare”, se arată în răspunsul remis G4Media.ro.