Guvernul a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat

418

 Vești bune pentru români! Actualul Guvern a declarat că metroul din Drumul Taberei va fi terminat în această vară. Se pare că nu numai locuitorii din sectorul 6 al Capitalei doresc ca lucrările să fie gata. Corina Crețu speră că spusele Guvernului vor prinde contur și nu sunt doar promisiuni electorale. Se pare că metroul din Drumul Taberei este proiectul de suflet al acesteia.

Ce spune Corina Crețu

„Sunt bucuroasă să aflu că, în sfârșit, proiectul liniei 5 a Metroului din București, Drumul Taberei (de la Râul Doamnei la stația Eroilor) – un proiect de suflet pentru mine – se va finaliza în vara acestui an.
Recunosc, însă, că e o fericire doar pe jumătate împlinită pentru că, din păcate, acest lucru se întâmplă la ani de zile distanță de momentul în care cartierul în care am copilărit a primit banii europeni necesari pentru acest proiect.

Încă din 2017 (!) am aprobat suma de 251,8 milioane EUR din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru extinderea liniei 5 de Metrou din Capitală – o investiție pe care am considerat-o (nu doar eu, ci toți locuitorii Bucureștiului și mai ales locuitorii acestei zone) absolut vitală pentru Capitală, cu precădere pentru cartierul Drumul Taberei.

Citește și: Gripă sau răceală? Campanie de testare gratuită în Sectorul 6

Am menționat încă de atunci că efectele pozitive ale acestui proiect sunt dincolo de orice îndoială: îmbunătățirea vieții locuitorilor prin creșterea calității aerului din oraş, a turismului, precum și beneficii certe pentru companiile locale. Dar e și un semn de respect pentru cei care aleg să locuiască în această parte a Bucureștiului, pentru cei care trăiesc sau lucrează aici, plătesc taxe și vor condiții de viață decente, la nivelul unei capitale europene.

Iată că la aproape trei ani distanță de momentul la care am aprobat această finanțare, cu întârzieri inexplicabile, după ce bucureștenii au îndurat un trafic infernal (conform studiilor, în medie zece zile pierdute în trafic, pe an, de către conducătorii auto ai Capitalei), aflăm că în sfârșit această linie de metrou va fi funcțională.
Sper să nu fie o simplă promisiune electorală, iar în iunie să vedem efectiv cum acest proiect prinde viață.
Vă doresc o zi frumoasă tuturor!”, a scris Corina Crețu pe Facebook.