CGMB a aprobat demararea procedurilor pentru amenajarea unui parc în Prelungirea Ghencea

500

Consiliul General al Capitalei a aprobat, vineri, demararea procedurilor pentru amenajarea unui parc în Prelungirea Ghencea.

Proiectul de hotărâre adoptat prevede că se împuterniceşte primarul general, prin aparatul de specialitate, să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea terenurilor necesare realizării parcului, terenuri ce reprezintă secţiuni din serele ce au aparţinut IAS Bragadiru Horticola 1 Mai.

Referatul de aprobare al proiectului stipulează că locuitorii din Prelungirea Ghencea au adresat Primăriei mai multe solicitări prin care şi-au manifestat dorinţa ca în acea zonă să se amenajeze un parc.

“Analizând zona la care se face referire, s-a constatat că terenurile proprietatea statului, ce aveau destinaţia de sere şi se află în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, la nivelul anului 2015, aceste terenuri au fost inventariate în baza Legii nr 165/2013, fiind cuprinse în anexă ca terenuri libere cuprinse în anexa 8 privind terenurile agricole, cu sau fără investiţii, aflate în proprietatea publică şi privată a statului şi în administrarea unor autorităţi şi instituţii publice, institute şi staţiuni de cercetare (…). Există suprafeţe de teren pentru care nu s-au făcut propuneri de puneri în posesie/nu sunt proprietăţi private pe aceste suprafeţe de teren, existând posibilitatea amenajării unui parc”, relevă sursa citată.

Citește și: Povestea neștiută a sutelor de steaguri apărute prin Capitală. De ce ne trebuiau și cine face bani de pe urma lor

Potrivit acesteia, pentru realizarea parcului este necesar ca pentru aceste terenuri să se întreprindă demersurile necesare către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Instituţia Prefectului, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi Primăria sectorului 6 pentru modificarea Anexei nr. 8, în sensul diminuării suprafeţelor propuse cu cele necesare amenajării parcului.

Primarul general, Gabriela Firea, a spus la începutul şedinţei CGMB că este un proiect de hotărâre foarte important solicitat de locuitorii din Prelungirea Ghencea.

“Cetăţenii au solicitat să amenajăm un parc (…). Am introdus în bugetul de anul acesta proiectul”, a spus Firea.

Ea a menţionat că, după ce se va adopta proiectul, se va putea cere Guvernului o parte din suprafaţa situată în zona serelor IAS Bragadiru ca să fie realizat parcul. Din suprafaţa de 80 de hectare, a adăugat edilul, parcul ar putea avea minim 10 hectare sau poate 30 – 40 de hectare.

″Îl facem atât cât ne oferă Guvernul suprafaţa”, a adăugat Firea.