Ciprian Ciucu: “Nu vreau să mai văd șobolănie. Nimeni în Sectorul 6 nu-și va permite să lase terenul neîngrijit”. Planurile noului primar

249

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că va prioritiza situația spațiilor verzi, o primă etapă în această direcție fiind identificarea tuturor terenurilor aflate în paragină și amenajarea acestora, indiferent că sunt administrate de sectorul public sau de cel privat.

“Oricum, nu vreau să mai văd șobolănie, o numesc așa, terenuri lăsate în paragină pline de șobolani, pline de mizerie, infestate în mijlocul orașului, între blocuri. Și atunci, trebuie să amenajăm aceste spații și oamenii să aibă acces la ele fără construcții permanente. (…) Nimeni în Sectorul 6 – aceasta este ținta mea – nu-și va mai permite să-și lase terenul neîngrijit. Ori și-l îngrijește singur, ori îl îngrijește primăria și trimite factura, o factură corectă, că nu încărcăm pe nimeni, dar spațiul urban necesită o amenajare completă”, spune Ciucu.

Primarul ales al Sectorului 6 vizează atât construirea unui spital, cât și a unor parcări sau crearea unui consiliu al dezvoltatorilor, astfel încât la construirea unui anumit număr de locuințe aceștia să fie obligați să construiască și o școală.

Întrebat care este atu-ul lui în fața contracandidaților la alegerile din Sectorul 6, Ciprian Ciucu susține că, deși s-a încercat o “campanie puternic negativă asupra sa”, imaginea “cu care a intrat în aceste alegeri” a făcut diferența.

“Cred că atu-ul meu a fost imaginea cu care am intrat în aceste alegeri. Au fost mai multe atu-uri. Și ceea ce s-a încercat să se lege de mine pe o campanie puternic negativă cu invenții nu s-a prins. Poate de altcineva s-ar fi prins mai ușor, dar oamenii și-au dat seama că erau absurdități lucrurile care mi se imputau și erau împinse cu bani mulți în spațiul public și acesta a fost unul dintre atu-uri. Un alt atu a fost că am avut o organizație puternică în spate, în speță PNL Sector 6 pe care o conduc de mai bine de un an – era pregatită și era determinată – și împreună am făcut o campanie foarte bună. Și al treilea atu, deloc de neglijat, a fost că în Sectorul 6 am avut și susținerea colegilor de la USR PLUS în mod activ, adică ne-am cunoscut, am colaborat bine pe parcursul campaniei și s-a făcut transferul dinspre electoratul USR PLUS către mine. Aceste trei atu-uri, plus faptul că am fost pregătiți și am fost pregătit de mai mult timp, adică nu a fost o candidatură nepregătită. A fost o candidatură pregătită din timp și cu foarte multă muncă în spate.”

Totodată, Ciprian Ciucu a menționat că va demisiona din funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici după hotărârea judecătorului.

Citește și: Licitația pentru lucrările de creştere a performanţei energetice din Sectorul 6 s-a încheiat. Valoarea totală a contractelor depășește 115 milioane de lei

“Această funcție este incompatibilă cu cea de primar și, imediat ce voi avea hotărârea judecătorului, căci este o astfel de etapă procedurală, cel mai probabil vineri voi demisiona sau săptămâna viitoare, în funcție de ceea ce spune legea.”

Odată ce va prelua mandatul de primar la Sectorul 6, Ciprian Ciucu va face o analiză a cheltuielilor și contractelor la zi.

“Sunt mai multe măsuri pe care le am în vedere la început de mandat, dar cu siguranță vreau să văd unde suntem și o analiză se impune. Va trebui să analizez foarte clar toate instituțiile din subordinea primăriei și să văd pe ce s-au cheltuit banii, care sunt contractele la zi, inclusiv pe deszăpezire dacă avem un contract sau nu la zi, cu ce capacități urmează să se intervină pentru că iarna este colea și va trebui să încep cu astfel de măsuri, nu sunt spectaculoase, dar sunt extraordinar de importante. Adică dacă nu ințelegi foarte bine în ce instituție ajungi, ce bugete are, ce activitate are și dacă este eficientă sau nu, ce competențe au oamenii din instituțiile pe care le coordonezi, pentru că sunt mai multe administrații în subordinea Primăriei Sectorului 6, nu știi pe ce lume ești și nu poți să zici că o să ai performanță. Orice manager de bună credință, atunci când preia conducerea unei structuri, oricare ar fi acea structură, prima și prima măsură pe care trebuie să o ia este să impună un audit și analize funcționale.”