Ciprian Ciucu propune ca taxa pentru parcare din Sectorul 6 să crească la 300 – 400 lei pe an

245

Taxa pentru parcare în Sectorul 6 ar trebui să fie de 300 – 400 de lei pe an, potrivit declarațiilor primarului de sector, Ciprian Ciucu. Acesta susține că taxele prea mici din prezent nu îi permit să facă parcări pe verticală sau smartparking.

„În jurul valorii de 300-400 de lei pe an, aici trebuie să fie (taxa de parcare – n.r.). 100 de euro pe an pentru un loc de parcare este oricum mai mult decât acceptabil”, a declarat primarul Sectorului 6. Ciucu comenta pe subiectul taxelor de parcare din București și pe pagina sa de Facebook. „Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!”, menționa acesta.

Citește și: Policlinicile private intră în campania de vaccinare. Autorităţile au identificat cinci operatori privaţi doar în sectorul 6 din Capitală care pot deveni centre de vaccinare

El mai scria că este de acord cu ideea să facă parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu va avea niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. „Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem!”, adăuga edilul Sectorului 6.

Acesta mai spunea că ceea ce poate face fără bani mulți și repede este să elibereze spațiul public de mașinile abandonate acolo.  ”Nu sunt adeptul politicilor de toleranță zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună știință pe noroi, îl duci pe trotuar, pe stradă și în plămânii noștri, atunci plătești! În Tokyo (și în Londra, dar nu știu sigur), nu-ți poți cumpăra mașină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun și în cel alternativ, altfel vom continua să suferim”, se mai arată în postarea lui Ciucu.