Concerte scumpe in loc de asfaltare, in Sectorul 6? Ce arata calculele unui consilier local

155

Un consilier local il acuza pe primarul Gabriel Mutu ca a organizat concerte scumpe cu banii pe care ii putea folosi pentru a face curatenie in Sectorul 6 sau pentru a asfalta strazi.

In luna mai, Primaria Sectorului 6 a organizat, prin intermediul Centrului Cultural European pe care il are in subordine, o serie de concerte numite “Sase Fest – Distreaza-te cat sase”. Aceste concerte – sustinute de artisti ca Loredana, Stefan Banica, Alina Eremia, Lidia Buble, Feli sau Randy – au fost prezentate de Cosmin Selesi si Dan Badea si s-au desfasurat in Parcurile Drumul Taberei si Crangasi in zilele de 17, 18 si 19 mai.

Pana aici, toate bune, de vreme ce bucurestenii chiar au nevoie de distractie! Problema – sustine consilierul local USR Cosmin Manole – este ca pe evenimente s-au cheltuit sume uriase de bani, in mod nejustificat.

“La Sectorul 6 se aloca oricum foarte multi bani catre institutii care nu desfasoara, neaparat, activitatile cu cel mai mai mare impact asupra vietii de zi cu zi a cetateanului. Printre aceste institutii se numara si Centrul Cultural European (care a organizat concertele de la Sase Fest) …

Citește și: Primăria Sectorului 6 plătește 29 milioane de lei pentru amenajarea spațiului verde de pe mijlocul bulevardului Iuliu Maniu

Si asta, in conditiile in care in cartier e nevoia de bani in alta parte. Spre exemplu, la Administratia Domeniului Public, de vreme ce avem mari probleme cu salubrizarea in spatiile dintre blocuri. De asemenea, e nevoie de bani pentru asfaltarea a peste 20 de strazi din zona Belsugului (de la Metrou Pacii) si de pe Valea Furcii (cartierul Brancusi) . S-au emis deja autorizatii de construire in zona, dar strazile sunt neasfaltate… Iar aceste lucruri nu pot ramane asa.

Nimeni nu spune ca nu e nevoie si de distractie. Dar e suficient sa ne uitam in presa ca sa ne dam seama ca sumele platite catre artisti sunt mult mai mari decat preturile pe care acestia le cer, in mod curent. Si nu inteleg de ce era nevoie de asa ceva”, mai spune Cosmin Manole.

Potrivit consilierului USR, costurile de organizare – scena si aparatura, artificiile, butaforia, paza, asistenta medicala etc – s-au ridicat la 1.188.302 lei (circa 249.986 euro).

In plus, pentru a canta la ‘Sase Fest’, onorariul Loredanei a fost de 96.000 lei (20.276 euro), cel al lui Stefan Banica de 52.335,80 lei (11.953 euro) . In paralel, pentru prestatia Directiei 5 s-au platit 57.600 lei (12.166 euro), pentru cea a lui Randi 26.400 lei (5.576 euro), pentru cea a Lidiei Buble 24.000 lei (5.069 euro), iar pentru a a lui Feli s-au dat 21.600 lei (4.562 euro).

➡️În luna Mai 2019 vă spuneam de bâlciul organizat de Gabriel Mutu pe banii noștri, numit Șase Fest, ocazie cu care am…

Publicată de Cosmin Manole pe Duminică, 21 iulie 2019

Per total aproape 2,2 milioane de lei (aproape jumatate de milion de euro) s-au cheltuit pe aceste concerte, sustine consilierul USR Cosmin Manole.

In context, ne-am intrebat, spre exemplu, cum a procedat Centrul Cultural European pentru a-i contracta si a-i plati pe artisti. Exista o procedura anume, stabilita de lege? Au fost artistii selectati si contractati direct sau prin intermediul unei firme de impresariat artistic?

In ciuda instentelor noastre, nu am reusit sa obtinem, in cursul dupa-amiezii de ieri, telefonic, un punct de vedere de la primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

In consecinta, l-am contactat pe directorul Centrului Cultural European, Cosmin Teleasca. Aceasta a spus ce ne va raspunde la intrebari, dar nu la telefon, ci numai daca i le adresam in scris, pe adresa de email a Centrului Cultural European.