COVID-19. Servicii ale Primăriei Sectorului 6 îşi restrâng activitatea cu publicul

1412

O parte dintre serviciile Primăriei Sectorului 6 îşi restrâng activitatea cu publicul, iar autorizaţiile de funcţionare în cazul comercianţilor rămân valabile până la sfârşitul lunii martie, anunţă autoritatea locală.

”Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 6 se întruneşte constant, în vederea adoptării unor măsuri suplimentare privind gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus. Astfel, potrivit Hotărârii nr. 4/11.03.2020, începând cu 12.03.2020 şi până la data de 27.03.2020, inclusiv, cu posibilitatea prelungirii, se suspendă activitatea cu publicul la Serviciul Biroul Unic din cadrul Primăriei Sectorului 6, precum şi la toate instituţiile descentralizate”, arată sursa citată.

Exceptate de la această decizie sunt următoarele instituţii sau servicii aflate în subordinea Consiliului Local: Serviciul Stare Civilă, cu activităţile desfăşurate în cadrul biroului Înregistrări Naşteri şi a biroului Înregistrări Decese. Persoanele programate în vederea încheierii căsătoriei vor putea fi însoţite în ziua oficierii de maximum 10 persoane. La birourile de evidenţă a persoanelor se va asigura eliberarea actelor de identitate numai în cazuri speciale, temeinic justificate: pierderi, distrugeri, furturi, expirate.

Citește și: În Sectorul 6, străzile sunt spălate cu dezinfectant! Gabriel Mutu: Nici un efort nu e prea mare

La Centrul de Sănătate Multifuncţional ‘Sf. Nectarie’, activitatea în specializările Stomatologie, Recuperare şi Medicina Muncii vor fi sistate, iar restul specializărilor din cadrul centrului vor funcţiona în continuare.

!Potrivit aceleiaşi hotărâri, avizele de funcţionare se vor prelungi automat până la sfârşitul lunii martie, prin grija funcţionarilor cu atribuţii în acest sens. Măsura vizează şi autorizaţiile şi acordurile de funcţionare, inclusiv documentele ce se află în curs de procesare”, precizează Primăria Sectorului 6.

Atât la Biroul Unic, cât şi la serviciile descentralizate, activitatea de relaţii cu publicul pentru persoanele fizice şi juridice se va desfăşura prin telefon (0376.204.319), prin corespondenţă poştală (Calea Plevnei nr. 147-149, Sector 6, Bucureşti) şi corespondenţă electronică (prim6@primarie6.ro).