Cum se reînnoiesc contractele de parcare din București

345

În aceste zile de început de an, deținătorii de automobile trebuie să-și reînnoiască contractele pentru locurile de parcare de reședință. În București, acest lucru se poate face doar prin plata taxei anuale, fără alte formalități.

De exemplu, în sectorul 6, cei care au încheiat contracte noi după august 2017 nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la Serviciul Parcaje din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) pentru a întocmi un nou contract. Ei trebuie doar să achite taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reşedinţă (între 47 și 77 de lei/autoturism, în funcție de zonă), până la data de 31 martie a.c., la fel cum se procedează şi cu celelalte taxe şi impozite locale.

În prezent, administraţia locală pune la dispoziţia membrilor comunităţii, pe lângă mijloacele electronice de plată prin www.ghiseul.ro, şi altele, moderne, precum infochioşcurile amplasate în marile centre comerciale ale sectorului sau direct la centrele Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6 din: Bd. Drumul Taberei nr. 18 (Orizont), Șoseaua Virtuții nr. 1-3, Calea Giulești nr. 125, Centrul Comercial “Drumul Taberelor” și Bd. Drumul Taberei nr. 40.

Citește și: Noua taxă „Oxigen” creează polemici. Primăria Capitalei s-ar putea trezi cu o serie de plângeri în instanță

În cazul în care beneficiarul locului de parcare îşi schimbă domiciliul sau vinde autoturismul prevăzut în contract, el va face cunoscut în scris acest fapt, în termen de 15 zile, Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană, în vederea repartizării locului de parcare unui alt solicitant.