”Gabriel Mutu a făcut lucrări de ochii soacrei în Sectorul 6” (Ciprian Ciucu)

185

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), declară la RFI că fostul primar PSD, Gabriel Mutu, a făcut împrumuturi pe 20-25 de ani și a cheltuit banii pe lucrări fără proiecte tehnice. Liberalul acuză de asemenea că foarte multe contracte din Primărie au fost date pe interese.

Ciprian Ciucu spune că predecesorul său, Gabriel Mutu, a făcut împrumuturi masive cât a fost primar al Sectorului 6: ”În acest moment, vorbim de sute de milioane de lei. Sunt datorii și mai vechi, dar cele mai multe datorii au fost făcute pe timpul primarului Gabriel Mutu și banii au fost direcționați în special, cu totul absurd, în lucrări de reparații și de întreținere de spații verzi și nu în investiții, adică s-au cheltuit bani fără proiecte tehnice foarte mult, pe chestiuni care nu durează. Pe acestea trebuie de obicei să le susții din bugetul propriu, nu împrumuți o comunitate pentru ani și ani de zile (…). Miza mea va fi acum să întăresc capacitatea de absorbție a fondurilor europene și să atrag tot ce se poate atrage pentru un Sector”.

Citește și: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Când Nicușor Dan va răspunde la telefon, voi vorbi cu el. În această perioadă a fost inabordabil

Primarul Sectorului 6 precizează că e vorba de împrumuturi pe 20 de ani: ”Vorbim de 20 de ani de acum înainte, unele 25 de ani, deci cam pe aici (…). Nu înseamnă că eu mă las bătut, din contră, o să economisesc la maxim, o să fac reduceri, o să tai cheltuieli inoportune, sunt foarte multe contracte date pe interese, contracte de la IT, până la pază, detergenți, dezinfectanți, până la întreținerea spațiului de pe lângă instituții, deși avem ADP”.

Întrebat dacă există riscul ca el să fie cel care va deconta politic deteriorarea lucrărilor de calitate îndoielnică făcute de fostul primar Gabriel Mutu, Ciprian Ciucu a răspuns: ”Evident că există acest risc, de aceea mă gândesc foarte serios să nu le accept. Numai că nu le accept pe baza a ce? Pentru că nu există proiect tehnic, adică nu le accept că nu vreau sau pentru că se vede că sunt proaste, aici este întrebarea. Ăsta e lucrul acela românesc de care toate lumea fuge, de care tuturor ne este silă, despre asta este vorba, un lucru prost făcut, nu un lucru bine făcut, de ochii soacrei, pe bani mulți”.