Iohannis, vizită la un centru de persoane vârstnice din Sectorul 6

196

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a vizitat miercuri, 18 decembrie a.c., Centrul pentru persoane vârstnice „Floare roșie”, din sectorul 6 din București.

Centrul ,,Floare Roșie” este o unitate de asistență socială, unde persoanele vârstnice aflate în dificultate beneficiază, în sistem rezidențial, de servicii specializate adecvate nevoilor acestora.

La acest centru a fost implementat în 2012 un proiect terapeutic cu câini, scopul fiind acela de a îmbunătăți calitatea vieții bătrânilor. Sub supravegherea specialiștilor și a psihologilor, peste 150 de persoane vârstnice au beneficiat de activități de terapie asistată de animale, în ultimii șapte ani.

Citește și: Dramă: O tânără de 31 de ani din Botoșani a fost găsită moartă pe o bancă dintr-un parc în București

Prin vizita de astăzi, Președintele Klaus Iohannis își reafirmă susținerea pentru promovarea solidarității sociale într-o societate a tuturor vârstelor. Rezolvarea nevoilor și provocărilor vârstnicilor reprezintă o temă cu un impact semnificativ pentru România, cu atât mai mult cu cât îmbătrânirea demografică este o realitate a secolului 21. S

istemul de asistență socială din țara noastră trebuie adaptat profilului demografic care a prins deja contur. Îmbătrânirea activă, asigurarea sănătății fizice și mintale, protecția împotriva riscului de sărăcie și excluziune socială sunt principiile de bază în acest sens.

Președintele României promovează implicarea întregii societăți pentru acordarea de sprijin persoanelor vârstnice, cărora le prețuim contribuția și lecțiile de viață pe care ni le transmit.