Ion Ceban a semnat un acord la București: Parcul „Alunelul” va fi reabilitat cu suportul Primăriei sectorului 6

334

Primarul Capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban, aflat , într-o vizită de lucru la București, a participat la semnarea acordului de cooperare dintre Primăria sectorului 6 al municipiului București și pretura sectorului Buiucani al municipiului Chișinău

Datorită acordului dintre cele două sectoare din București și Chișinău, va fi reabilitat Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, cu suportul acordat de Primăria sectorului  6 București. Astfel, vor fi executate următoarele lucrări: construirea unui havuz, sistem de irigare, iluminat, instalare mobilier urban, amenajare teatru de vară, creare spații de joacă pentru copii și terenuri de sport, dar și alte lucrări.

În plus, acordul prevede colaborări pe mai multe dimensiuni și în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experiență și derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului, schimburi interinstituționale în diverse domenii de competență.

Citește și: Cel mai nou parc din Bucureşti s-a deschis în Sectorul 6, de 1 Decembrie

Totodată, într-un mesaj pe Facebook, Ceban spune că înaintea evenimentului de semnare a acordului, care s-a desfășurat în prezența mai multor consilieri locali, a avut o întrevedere separată cu primarul sectorului 6 București, Gabriel Mutu.

„Primarul (sectorului 6 – n.n.) mi-a urat succes și a adăugat că municipiul Chișinău are un potențial enorm pe care îl putem dezvolta și ar fi păcat dacă nu o vom face. Totodată, am văzut deschiderea spre o colaborare mult mai mare pe diverse domenii și proiecte. Am mulțumit pentru proiectele cu care ne-a ajutat România până acum și pentru cele pe care urmează să le realizăm de acum încolo împreună.”