Licitația pentru lucrările de creştere a performanţei energetice din Sectorul 6 s-a încheiat. Valoarea totală a contractelor depășește 115 milioane de lei

125

Licitația pentru lucrările de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 6 s-a încheiat iar trei firme au fost desemnate drept câștigătoare. Licitația a fost începută în februarie 2019 de către municipalitate. Cinci din cele 18 loturi anunțate inițial au fost anulate deoarece au fost depuse oferte inacceptabile şi/sau neconforme sau pentru că loturile au fost anulate administrativ.

Valoarea totală a contractelor

Valoarea totală a contractelor este de 115.854.607 lei. Firmei Rotary Construcţii i-au fost atribuite patru loturi în valoare totală de 29.188.799 lei; SC Nemar Edil-Construct SRL – şase loturi în valoare totală de 60.182.468 lei, iar General Management Construction Group SRL – trei loturi în valoare totală de 26.483.334 lei.

Blocurile care urmează să fie reabilitate se află pe Bulevardul Iuliu Maniu, în Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Calea Giuleşti, Calea Crângaşi, Bulevardul 1 Mai.

Citește și: Detalii neștiute despre cei care vor să ajungă primari. Gabriel Mutu are ceasuri de 152.000 de euro

Pe 28 martie 2018, Consiliul General al Municipiului București a adoptat un proiect de hotărâre în baza căruia Primăria Capitalei a demarat un program pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Ulterior, pe parcursul mai multor şedinţe CGMB, au fost adoptate proiecte de hotărâre care vizau aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru blocuri din Sectoarele 3, 4 şi 6, în vederea înscrierii în Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice.