Mașinile care blochează spălarea străzilor în Sectorul 6 vor fi ridicate. Cât costă recuperarea vehiculului

183

Mașinile care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare din sectorul 6 vor fi ridicate, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în ședința de joi a a Consiliului Local Sector 6. La prima ridicare, mașinile vor fi restituite gratuit proprietarilor, însă de la a doua aceștia vor trebui să plătească între 350 și 450 de lei.

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi “pentru” şi 9 abţineri.

Pentru prima ridicare, proprietarul/ deţinătorul legal/ utilizatorul vehiculului nu va fi obligat la plata vreunui tarif ocazionat cu operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculului în cauză, acesta restituindu-se gratuit.

Pentru următoarele ridicări care se vor face din motive de îngreunare a activităţii operatorilor de salubrizare, se vor percepe următoarele tarife:

  • 200 de lei pentru ridicare + 150 de lei pentru transport vehicul mai mic de 5 tone
  • 250 de lei pentru ridicare + 200 de lei pentru transport vehicul mai mare de 5 tone

În acest caz, eliberarea vehiculului se va efectua proprietarului/ deţinătorului legal/ utilizatorului după achitarea tarifelor de ridicare şi transport, în baza certificatului de înmatriculare. Încasarea acestor tarife va intra în atribuţia Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 6.

Citește și: Policlinicile private intră în campania de vaccinare. Autorităţile au identificat cinci operatori privaţi doar în sectorul 6 din Capitală care pot deveni centre de vaccinare

Actul normativ modifică prevederi din hotărârea Consiliului local nr. 197/2017 privind efectuarea operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare, efectuarea lucrărilor de utilitate publică, precum şi intervenţia organelor abilitate în situaţiile de urgenţă pe raza Sectorului 6.

Hotărârea introduce posibilitatea relocării vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare. Astfel, sunt menţinute prevederi din hotărârea Consiliului local nr. 197/2017 conform cărora Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 va dispune ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor în spaţiul deţinut de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, dacă, deşi în prealabil somat, proprietarul/ deţinătorul legal/ utilizatorul nu s-a conformat solicitării de mutare a vehiculului sau de eliberare a domeniului public sau privat al Sectorului 6, însă sunt adăugate cele potrivit cărora, prin excepţie, se poate dispune ridicarea şi relocarea vehiculelor în cel mai apropiat loc disponibil, în vederea desfăşurării activităţii de salubrizare.