Mașinile care vin din provincie trec printr-o poartă de dezinfectant la intrarea în București dinspre autostrada A1. Sistemul aparține Primăriei sector 6

191

De două săptămâni, șoferii care intră-n Capitală dinspre autostrada A1 trec printr-o perdea de soluție dezinfectantă, care ar trebui să-i apere pe bucureșteni de coronavirus „Presupunem că vin din zone limitrofe, unde nu se face dezinfectarea așa cum facem noi”, a explicat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Perdeaua de soluție dezinfectantă e montată doar pe poarta de intrare în Capitală, pentru că autovehiculele care părăsesc sectorul „se presupune că sunt în regulă”. Sistemul cu senzori de mișcare, care activează pompele de substanță dezinfectantă doar la apropierea autoturismelor, este administrat de Primăria Sector 6.

Însă aparatul în sine este donat de Administrația Domeniului Public (ADP). Tot ei sunt cei care l-au montat la limita Bulevardului Iuliu Maniu, a precizat primarul sectorului 6.

Reporter: Pentru ce ați montat respectivul sistem de dezinfectare?

Gabriel Mutu: E pentru mașinile care intră-n zona respectivă, să fie dezinfectate, pur și simplu.

– Iar mașinile care ies din sectorul 6?

– Se presupune că sunt în regulă.

– Dar nu ați discutat să faceți poate o lucrare comună cu cei de la CNADNR care să acopere și intrarea, și ieșirea de pe A1?

– Nu, aia a fost făcută pur și simplu pentru mașinile care intră-n oraș, presupunând că vin din zone limitrofe, unde nu se face dezinfectare așa cum facem noi.

Citește și: Primăria sectorului 6 a pus fântâni arteziene sub pasajul Basarab. Gabriel Mutu: „Sunt filtre naturale pentru praful din zonă”

– Deci pentru siguranță?

– Da! Da! Este făcută dezinfectare cu soluție de apă oxigenată în procent de 3%.

– Și funcționează non-stop?

– Din câte știu eu și sper să nu greșesc, sunt senzori care pornesc automat pompele în momentul în care se apropie o mașină de zona respectivă. Ca să nu funcționeze non-stop. În rest, e apă potabilă cu amestec de trei la sută apă oxigenată.

– Și de când e montat?

– Cred că are două săptămâni. Și, ca să vă mai spun ceva, a fost donat și montat de cei de la ADP.