Persoanele din Sectorul 6 rămase fără venituri PRIMESC ajutoare de urgenţă

251

Familiile sau persoanele singure cu domiciliul pe raza Sectorului 6 rămase fără venituri din cauza epidemiei COVID-19 pot primi ajutoare de urgenţă. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6, Consiliul local a adoptat un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor astfel de ajutoare.

Pe întreaga perioadă a stării de urgenţă vor beneficia de ajutor doar persoanele care au rămas fără un loc de muncă şi, implicit, fără venituri, în urma epidemiei cu noul coronavirus.

Cele cinci condiţii cumulative care trebuie îndeplinite pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă sunt:

  • familia sau persoana singură să aibă domiciliul legal şi în fapt pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 6;
  • persoana singură sau cel puţin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de şomaj, potrivit legii; veniturile lunare să nu depăşească suma de 1.000 lei/membru de familie sau pentru persoana singură;
  • să nu deţină depozite bancare mai mari de 1.000 lei; să furnizeze toate actele necesare şi informaţiile cu privire la membrii familiei sau la veniturile realizate.

Citește și: Sprijin pentru vârstnicii din Sectorul 6. Gabriel Mutu: Sunaţi la acest număr de telefon

La stabilirea veniturilor familiei/persoanei singure se iau în considerare toate veniturile impozabile şi neimpozabile pe care membrii familiei sau persoana singură le realizează în luna solicitării ajutorului de urgenţă.

Cuantumul lunar al ajutorului de urgenţă este de 500 lei, pentru persoana singură; 700 lei, pentru familia cu un copil; 1.000 lei, pentru familia cu doi sau mai mulţi copii.

Cei care doresc să acceseze acest tip de ajutor trebuie să sune la Serviciul Ajutor Social, la numărul de telefon 037.6203.744, pentru a putea obţine informaţii legate de eligibilitate, tipul documentelor necesare şi modalitatea de completare a formularului de cerere-declaraţie pe propria răspundere.