Primăria sectorului 6 a pus fântâni arteziene sub pasajul Basarab. Gabriel Mutu: „Sunt filtre naturale pentru praful din zonă”

188

„Celelalte probleme ale sectorului fiind deja rezolvate, am început să montăm fântâni arteziene”, spun bucureștenii, criticând investiția făcută în plină criză de coronavirus. Primarul Gabriel Mutu spune că fântânile fac parte dintr-un proiect de reamenajare a zonei Basarab. „Dacă avem pandemie, oprim toate investițiile?”, a declarat el.

Fântânile sunt încastrate în paviament, sub podul Basarab, și sunt formate din mai multe jeturi de apă care se ridică până la înălțimea de un metru și jumătate, cu jocuri de lumini colorate. Administrația Domeniului Public a sectorului 6 a făcut recent probe la fântânile arteziene și a postat pe Facebook câteva fotografii.

Mutu: „Sunt un filtru natural pentru praf”

Primarul Gabriel Mutu a explicat că fântânile fac parte dintr-un proiect mai vechi – „nu știu să vă zic acum cât costă, că nu știu toate cifrele pe de rost” – început în urmă cu jumătate de an, ce are ca scop reamenajarea urbanistică din zona pasajului Basarab. Fântânile arteziene, spune edilul, sunt „filtre naturale pentru praf”.

Citește și: Licitație pentru reabilitarea drumurilor din sectorul 6 al Capitalei. Care este valoarea maximă a contractului

„Acolo avem mai multe elemente, s-au făcut mai multe modificări. Spațiile verzi nu mai sunt insalubre, stâlpii au fost reparați, iar fântânile sunt, dacă vreți, un tampon, un filtru natural pentru praf. Se formează curenți de aer acolo”, a spus Mutu.

Întrebat dacă era necesară continuarea investiției, în ciuda perioadei de pandemie, Mutu a spus că proiectele începute nu ar trebui oprite, indiferent de temă. „Ce ați fi vrut să facem, să oprim investițiile pentru că e pandemie? Pe același principiu ar trebui să oprim și reabilitarea blocurilor”, a spus primarul sectorului 6.