Primăria Sectorului 6: „Toate școlile din sector sunt avizate de către DSP București”

118

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat verificări şi a avizat toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6, potrivit unui comunicat al primăriei.

„Inclusiv cele cinci şcoli, care sunt în proces de modernizare în această perioadă, prin proiectul NZEB (Nearly Zero Energy Buildings – Clădiri cu un consum de energie aproape zero), au primit avizul de funcționare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pentru desfăşurarea cursurilor în construcţiile modulare, puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 6”, transmite primăria sectorului 6.

”Echipa administrației locale a Sectorului 6 a atras fonduri europene pentru modernizarea școlilor din sector”

„Echipa administraţiei locale a Sectorului 6, coordonată de primarul Gabriel Mutu,  atras fonduri europene pentru modernizarea școlilor din sector, în vederea asigurării performanţei energetice şi a unui nivel scăzut de poluare. În plus, au fost alocate fondurile necesare dotărilor de ultimă generaţie, pentru toate sălile de clase ale acestor unităţi”, se arată în comunicat.

Citește și: Toate locurile de joacă pentru copii în aer liber se redeschid în Sectorul 6

Proiectul ”Clădiri cu un consum de energie aproape zero” (NZEB) presupune: reabilitarea energetică complexă a 13 unităţi de învăţământ şi construirea a trei grădiniţe şi cinci imobile destinate programelor de tip after-school (Şcoala după Şcoală).

Aceste unităţi devin, prin acest program, primele instituţii publice din România adaptate noilor normative europene obligatorii, privind eficienţa energetică.

Au fost suplimentate dispozitivele de ordine și siguranță publică

Totodată, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar. În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, iar poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, în vederea prevenirii accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Primăria aminteşte că, prin dispeceratul instituţiei, Poliţia Locală Sector 6 asigură pentru unităţile de învăţământ din sector monitorizarea video non-stop, optimizând astfel timpul de intervenţie, atunci când este periclitată siguranţa elevilor.