Primăria Sectorului 6 vrea să construiască parcări de peste 200 de milioane de lei

362

Primăria Sectorului 6 a lansat o licitație pentru constuirea de parcări subterane, supraterane și la nivelul solului. Valoarea estimată a achiziției este de 211 milioane de lei, aceasta urmând să se întindă pe o perioadă de patru ani și să includă poate și o parcare de tip park&ride.

Primăria Sectorului 6 a lansat pe 21 decembrie o licitație pentru construcția de parcări subterane, la nivelul solului și supraterane în Sectorul 6 al municipiului București. Valoarea estimată a lucrărilor de construcție este de 211 milioane de lei, fără TVA, potrivit datelor din platforma de achiziții publice SICAP. Firmele interesate pot depune oferte până pe 23 ianuarie 2020, urmând ca acestea să fie evaluate până pe 30 iunie 2020.

Acordul cadru ce urmează a fi atribuit prevede lucrări de rezistență (terasamente și fundații, structura de rezistență); lucrări de arhitectură (închideri-compartimentări, finisaje interioare, finisaje exterioare); accese rutiere; instalații (instalații electice, instalație detectare, semnalizare și alarmare incendiu, instalații electrice de curenți slabi); instalații sanitare; instalații termice; instalații degivrare rampe; hidranți interior; hidranți exterior; instalații presurizare spațiu tampon; coloana uscată; rețele exterioare (rețele exterioare apă, rețele exterioare canalizare menajeră, rețele exterioare canalizare pluvială); refacere cadru natural după finalizarea lucrărilor; utilaj cu montaj; dotări; organizare de șantier.

Citește și: Iohannis, vizită la un centru de persoane vârstnice din Sectorul 6

Perioada de derulare a lucrărilor va fi de patru ani, iar la finele lor Sectorul 6 ar trebui să aibă parcări noi cu suprafață cumulată de 55.000 mp.

Cel mai mic contract subsecvent prevede o parcare cu suprafață medie de 300 mp și are o valoare de 1,15 milioane de lei, iar cel mai mare contract subsecvent vizează o parcare 15.000 mp, cu o valoare de 57,6 milioane de lei.

În anunț nu se specifică unde vor fi construite mai exact parcările, Primăria Sectorului urmând să identifice surprafețele și în funcție de necesitatea de realizare de locuri de parcare de reședință.