Primăria Sectorului 6 vrea să ridice 4 blocuri de locuințe sociale în următorii doi ani

459

Noul complex de locuințe sociale, situat în strada Alexandru Ivasiuc, va dispune de o suprafața de 5.941 mp și va fi format din 4 blocuri, cu 4 etaje, cu garsoniere – 96 și cu apartamente de 2 camere -110, apartamente cu 3 camere – 34 și apartamente cu 4 camere – 6.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, a cărui valoare se ridică la peste 30 de milioane de lei, Sectorul 6 al Municipiului București, a solicitat din anul 2016 de la Primăria Municipiului București trecerea acestui teren în administrarea Consiliului Local Sector 6.

“Primăria Sectorului 6 a demarat construirea primului ansambul de locuințe sociale, de după Revoluție. În acest moment, la Primărie avem înregistrate peste 2.600 de cereri de la persoane care au nevoie de o locuință, iar în mai puțin de 24 de luni vom pune la dispoziția familiilor vulnerabile 246 de unități locative complet dotate, mobilate pentru un trai decent. Prețul chiriei pentru un apartament se situează în jurul valorii de 200 de lei, este o valoare foarte mică față de prețul pieței și credem noi că poate fi susținută de orice familie”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Citește și: 30 iunie termenul limită pentru plata locurilor de parcare de reședință

Persoanele/familiile care solicit o locuință socială trebuie să îndeplinească urmatoarele criterii de acces potrivit art. 48 din Legea nr. 114/1996:

  1. să nu deţină în proprietate o locuinţă;
  2. să nu fi înstrăinat o locuință după data de 1 ianuarie 1990;
  3. să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe;
  4. să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat;
  5. să domicilieze pe raza Sectorului 6;
  6. venitul mediu net/membru de familie să nu depășească venitul mediu nominal net înregistrat la nivelul economiei, așa cum este comunicat de Institutul Național de Statistică în Buletinul publicat în luna anterioară evaluării cererii (repartizării).