Primarul Mutu îi cere ministrului Alexe să spună cine poluează Bucureştiul

108

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, îi cere ministrului Mediului să indentifice sursa poluării din Bucureşti din ultima perioadă.

“Stăm în casă și am redus interacțiunile la minim, observăm de la ferestre traficul redus și copacii înverziți. Și totuși, valorile calității aerului din Sectorul 6 ne arată că există o sursă de poluare, în special în timpul nopții. Vineri, 17 aprilie, ora 17:00 – Indicele Calității Aerului măsura nivelul de 11 ( nivel foarte scăzut). Spre seară crește la 28 (nivel scăzut).

Citește și: Gabriel Mutu: Ploaia de sănătate nu era ca să ne decolorăm părul. Are o justificare clară și a costat mai puțin decât ne așteptăm

În Sâmbăta Mare, la orele dimineții, avem un nivel mediu al indicelui de 57, iar în Noaptea de Înviere, când bucureștenii respectă măsurile impuse de autorități și nu ies din casă, traficul fiind egal cu zero, nivelul indicelui de poluare se menține la 47 (ora 22:00), respectiv 54 (ora 01:00).

Nu putem să nu ne întrebăm: ce se întâmplă? Cine este în spatele acestei grave probleme de mediu? Solicit public autorităților cu atribuții în acest domeniu: Garda de Mediu București și Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor să ne indice care sunt poluatorii din proximitatea Sectorului 6 care produc efecte nocive pentru populație!”, transmite Gabriel Mutu.