AUDIO // Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu interviu la RFI despre redeschiderea parcurilor

489
Facebook / Gabriel Mutu

Agenții de poliție au fost instruiți să nu dea amenzi, doar să-i informeze pe oameni cu privire la regulile de siguranță sanitară care trebuie respectate în parcuri.

Iată ce a declarat la RFI, Gabriel Mutu Primarul Sectorului 6, zonă administrativă a Capitalei în care se află cel puțin doua parcuri importante, Drumul Taberei și Crângași.

 

“Toate parcurile mari, spațiile de odihnă mai puțin mari și locurile de agrement, de practicare a sportului în aer liber, publice au fost redeschise. [……] s-au pus panouri cu mesaje informative cu privire la respectarea distanței sociale […..] cred că parcurile ar fi trebuit redeschise puțin mai devreme și spun asta pentru că avem doua luni în care populația a stat în izolare, deci deja presiunea era extrem de mare […..] Faptul că s-au redeschis parcurile este un bun, însa această masură benefică pentru populație trebuie completată și cu o participare activă din partea populației vizavi de ceea ce înseamnă respectarea regulilor impuse în pandemie.

Citește și: Când se redeschid parcurile din Sectorul 6. Apelul făcut de primarul Gabriel Mutu

Eu cred că oamenii și-au dat seama, au ințeles în aceste doua luni cât de important este să respectăm indicațiile autorităților.

Am cerut ca Poliția Locală Sector 6 să fie extrem de indulgentă, să transmită mesajele cât se poate de civilizat, fara sa aplice sanctiuni […..]” a declarat edilul sectorului 6, Gabriel Mutu la postul de radio RFI