Scandalul poluării din București. Primarul Sectorului 6, precizări legate de scandalul poluării din București

344

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a ținut să precizeze că Primăria Capitalei nu gestionează gropile de gunoi, ci Garda de Mediu, instituție care este în subordinea Ministerului Mediului.

 

„Oameni buni, gropile de gunoi sunt în gestiunea directă a Ministerului Mediului. Nu Primăria Capitalei poate aplica sancțiuni. Nu Primăria Capitalei poate verifica cum își fac treaba cei de la gropile de gunoi”, spune edilul.

În ceea ce privește situația gropii IRIDEX care, potrivit edilului Sectorului 1, este sursa poluării excesive din Capitală, Gabriel Mutu a precizat că ar exista anumite interese între Ministerul Mediului și cei care o administrează.

„Capacitatea de procesare a gropii  IRIDEX se întinde pe 2 ani și jumătate. Ministerul Mediului a emis autorizație integrată de mediu pe 8 ani. Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Sunt anumite interese aici, altfel nu îmi pot explica. Noi, la Sectorul 6, am luat toate măsurile pe care le-am avut la îndemână: modernizarea spațiilor verzi, construire de spații verzi, plantare de arbori”, spune edilul.

Citește și: Un bazin de înot modern a fost inaugurat la Şcoala 311 din Sectorul 6

„Nu Primăria București gestionează gropile de gunoi din Capitală, nu primăriile de sector pot aplica sancțiuni, ci Garda de Mediu care este în subordinea Ministerului Mediului. Să știți că imediat după ce a fost învestit domnul Alexe am avut o întâlnire cât se poate de formală la Ministerul Mediului unde chiar am luat cuvântul și am explicat că dacă Ministerul Mediului nu se implică, nu vom rezolva nimic(…).

Oameni buni, gropile de gunoi sunt în gestiunea directă a Ministerului Mediului. Nu Primăria Capitalei poate aplica sancțiuni. Nu Primăria Capitalei poate verifica cum își fac treaba cei de la gropile de gunoi. Vă dau un singur exemplu: dacă operatorul vine și îți indică tehnic că are capacitate de procesare pentru 2 ani și jumătate, tu, Ministerul Mediului, cum îi dau autorizație pentru 8 ani?

Capacitatea de procesare a gropii  IRIDEX se întinde pe 2 ani și jumătate. Ministerul Mediului a emis autorizație integrată de mediu pe 8 ani. Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Sunt anumite interese aici, altfel nu îmi pot explica. Noi, la Sectorul 6, am luat toate măsurile pe care le-am avut la îndemână: modernizarea spațiilor verzi, construire de spații verzi, plantare de arbori. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință ca lucrurile să se îmbunătățească. Drept urmare, poluarea a venit din incinerarea unor deșeuri ilegale în afara Bucureștiului, nu din Capitală sau din Sectorul 6”, a declarat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu.