Sute de mii de fire de flori, în pregătire în serele Sectorului 6 pentru noi amenajări peisagistice

178

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbana (ADPDU) Sector 6, pregătește în serele proprii o cantitate impresionantă de flori, pentru o nouă amenajare peisagistică a domeniului public, în acest an. Astfel, aproximativ 200.000 de fire de flori au fost deja repicate de angajații serelor și răsădite la distanță mai mare pentru a asigura dezvoltarea optimă de care au nevoie.

“În primăvara acestui an, demarăm o amplă campanie de plantare de flori pe domeniul public. Țin să precizez faptul că Primăria Sector 6 NU cumpără nicio floare pentru amenajarea peisagistică a domeniului public, tot materialul floricol fiind furnizat de serele noastre. În acest fel, realizăm o economie importantă în bugetul local”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Pe parcursul anului 2020, locuitorii Sectorului 6 și nu numai vor putea admira pe străzile din sector flori precum Begonia spp (120.000 fire), Gazania spp – floarea comoară (20.000 fire), Cineraria (20.000 fire), Ageratum (15.000 fire), Antirrhinum majus – Gura leului (9.000 fire), Salvia (3.000 fire) și Impatiens spp – Sporul casei (5.000 fire).

Citește și: Scandalul poluării din București. Primarul Sectorului 6, precizări legate de scandalul poluării din București

“În funcție de condițiile meteo, cel mai probabil, plantele vor ajunge la stadiul optim pentru cultivare pe domeniul public, în luna mai. Acum se află în grija angajaților noștri, fiind la stadiul de repicare, etapă ce asigură accesul corespunzător al luminii la plante precum și spațiul de nutriție optim”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

La finele anului trecut, primarul Gabriel Mutu a inaugurat și Bdul. Iuliu Maniu, după ample lucrări de modernizare arhitecturală și peisagistică, arteră unde scuarul central a fost reamenajat cu gazon și sistem automat de irigații și s-au plantat aproximativ 75.000 de trandafiri.