Un mort și trei răniți, după o explozie puternică la o fabrică din Sectorul 6 al Capitalei

233

O persoană a murit, iar alte trei prezintă arsuri, în urma unei explozii la un utilaj din cadrul unei fabrici de prefabricate din bulevardul Preciziei, din Capitală.

Persoană decedată era o femeie. Răniţii au suferit arsuri şi au fost transportaţi la spital. Dintre persoanele rănite, una este în stare foarte gravă, având arsuri pe 90% din corp.

″În această dimineaţă, în jurul orei 5,20, mai multe apeluri 112 sesizau un zgomot foarte puternic, o explozie, în incinta unei fabrici de pe strada Preciziei din sectorul 6. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 21, precum şi mai multe echipaje de salvatori de la ISUBIF. Din incinta fabricii au fost evacuate mai multe persoane, din nefericire fiind înregistrat decesul unei persoane şi rănirea altora”, precizează DGPMB, într-un comunicat transmis AGERPRES.

O pacientă în stare relativ bună a fost internată la Spitalul Universitar, pe secția de chirurgie plastică. Tot aici a ajuns și pacientul în stare critică, cu arsuri pe 90% din suprafața corporală. Victima este instabilă hemodinamic pe suport vasopresor, instabilă respirator, intubată și ventilată mecanic și în prezent este supusă intervențiilor chirurgicale.

La Spitalul Floreasca a ajuns p pacientă în vârstă de 60 de ani, cu arsuri de gradul I-II, pe 10% din suprafața corporală, dar extremitate cefalică, membre superioare, torace. Victima este conștientă și cooperantă.

Citește și: Incident la ştrandul Moghioroş din Capitală: Zece persoane au fost transportate la spital / DSP a închis temporar ştrandul

Conform sursei citate, la faţa locului sunt prezente şi echipaje ale Brigăzii Rutiere, pentru a asigura deplasarea rapidă a forţelor de intervenţie, dar şi pentru a îndruma participanţii la trafic, având în vedere că în această zonă se circulă restricţionat.

Urmează să fie efectuată cercetarea la faţa locului de către poliţişti ai Serviciului Omoruri – Biroul morţi suspecte şi ucideri din culpă şi specialişti criminalişti, urmând a fi stabilite cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest eveniment, mai arată sursa citată.

Din primele informaţii, ar fi explodat un utilaj care era sub presiune, cu aburi. În momentul exploziei, în hală se aflau 35 de persoane, din care 4 au fost surprinse de explozie.

În acest moment, nu se mai poate intra în clădire, fiind afectată structura de rezistenţă a acesteia, potrivit pompierilor aflaţi la faţa locului.

Operaţiunile autorităţilor sunt încă în desfăşurare, iar Garda de Mediu face măsurători pentru a verifica dacă au existat degajări de substanţe toxice.