Un trotuar din sectorul 6, ocupat de un dezvoltator imobiliar. Locuitorii așteaptă reacție din partea Primăriei Sectorului 6.

310

Mii de bucureşteni care locuiesc în zona Cora Lujerului (Sectorul 6 din București) s-au trezit în urmă cu câteva săptămâni cu un gard din tablă care a îngrădit pe o lungime de câteva zeci de metri trotuarul de pe bulevardul principal.

Un dezvoltator imobiliar care ridică acolo un imobil de 8 etaje a împrejmuit zeci de metri din spaţiul public şi îl foloseşte ca şi cum ar fi stâpânul acestuia.

Între gardul improvizat şi bolarzii puşi recent de primărie a rămas mai puţin de un metru. Mai mult decât atât, pe spaţiul îngustat se află şi câţiva stâlpi de electricitate care îngreunează şi mai mult accesul pietonilor. Cei mai afectați sunt părinții care vor să își transporte copiii în cărucioare.

Citește și: Surpriză majoră: Primarul Gabriela Firea: În Capitală sunt patru milioane de oameni

„Trotuarul tocmai a fost amenajat şi asfaltat ca să nu se mai parcheze maşini. Toată lumea se bucura că este un trotuar în sfârşit larg şi poate să îl folosească şi să meargă în condiţii de siguranţă. Acum din 7-8 metri, a mai rămas cred că un metru disponibil pietonilor.

Pietonii trebuie să meargă de multe ori pe stradă dacă este aglomerat. Nu este niciun afiş, acum mai nou am văzut că au îmbrăcat gardul cu reclame pentru clădirea lor de birouri. În mod normal ştiu că trebuie să fie semnalizat. Totul pare a fi făcut fără nicio aprobare”, a declarat unul dintre locatarii din zonă.